Receptes

CREMA CATALANA

 

Ingredients:

1 L de llet

la pela d'una llimona

½ branqueta de canyella

200 gr de sucre

30 gr de maicena

8 rovells d'ou

 

Elaboració:

  • En un recipient a bany maria, posar la llet, la canyella i la pela de llimona, uns 5 minuts.
  • En un altre recipient barrejar el sucre i la maizena.
  • Ho barregem tot.
  • Afegir els rovells d´ou i a poc a poc es va adjuntant la llet, tot remenant per a què no quedin grumolls.
  • Ho posem al foc sense deixar de remenar, fins que qualli.
  • Retirar del foc i seguir remenant, es pot col·lar per treure els grumolls.
  • Es deixa reposar uns minuts i es reparteix en les diferents terrines.
  • Una vegada freda es pot guardar a la nevera i abans de servir, posar sucre per sobre i cremar.

 

 

 

 

FARCELLETS DE COL

 

 Ingredients:

 1 col verda arrissada de St. miquel

 500 gr de carn  meitat porc, meitat vedella

 1 ceba grossa de Banyoles

 2 grans d’alls de cornella

 3 tomàquets madurs

 50 gd’ametlles torrades

 1 manat petit de julivert

 1 llesca de pa

 Sal i pebre

¼ litre de brou fosc

 ¼ litre de crema de llet

 1 copeta de vi ranci

 Farina

 

Eleboració:

  • Desfullarem la col per tal de bullir la amb aigua lleugerament salada un cop cuita la deixarem refredar.
  • En una cassola de terrissa posarem la carn amb oli sal i pebre per tal de rostir-ho al forn
  • Un cop aqueta carn tingui color i afegirem la ceba tallada a trossets, els grans d’all i el tomàquet tallat a daus
  • Quant les verdures hagin perdut textura i afegirem la copeta de vi ranci i deixarem que vagi coguen lentament al foc , si veiem que queda sec i afegirem una miqueta d’aigua
  • Quant tot estigui cuit ho retirarem del foc i ho passarem per la picadora.
  • Farem una picada amb el julivert, un gra d’all, les ametlles i la llesca de pa fregit i ho afegirem a la carn ja picada
  • Estirem les fulles de col i els i traurem el nervi a cada fulla i posarem una boleta de la carn per tal de fer els fracellets
  • Un cop cargolats els enfarinarem i els anirem posant en una cassola de terrissa
  • Per fer la salsa posarem a reduir el brou de carn juntament amb la crema de llet i una miqueta de l’aigua de la col
  • Un cop reduït i aspeseit lleugerament aquesta salsa la posarem per damunt dels fracellets .
  • Posarem una mica d’ametlla picada pel damunt i als posarem al forn fins que facin el xup xup
  • I ja els tindrem apunt per menjar

     

     

     

                                                                                                                                                                                                                                                                  CAP DE LLOM DE PORC D´UROC AMB MEL I CASTANYES



    Ingredients:

    - Cap de llom de porc d uroc
    - Ceba
    - Tomàquet
    - Alls
    - Pastanaga
    - Oli d'oliva
    - Cervesa atlètica
    - aigua
    - castanyes
    - mel
    - sal

    Eleboració:
    - bullim les castanyes per pelar-les fàcilment


    - en una plata de forn posem oli d'oliva, el cap de llom sal pebre, la cervesa atlètica i un got d'aigua. I ho posem al forn a una temperatura de 180 graus per tal de sallar la carn

    - passada mitja horeta traurem la plata del forn i afegirem la ceba, el tomàquet, els alls i la pastanaga tot tallat a trossets petits i ho tornarem a posar el forn.

    - baixarem la temperatura del forn entre 80 i 90 graus per donar li una cocció llarga, lenta i a baixa temperatura per tal de què la pesa es quedi cuita i a l'hora molt melosa.

    - Pesades unes dues horetes comprovem visualment la pesa i donant la volta, quan li convingui. Comprovarem amb un termòmetre de punxó el seu punt de cocció.

    - Un cop cuit separarem les verdures i als sucs del cap de llom per tal de fer la salsa
    - Les passarem per la picadora i el xino i mirarem la textura finalment i afegirem les castanyes i dues cullerades de mel.

    - Tallarem el cap de llom i el deixarem fer el xup xup amb la salsa.